Οι κυριότερες ζωανθροπωνόσοι που μεταδίδουν τα ζώα συντροφιάς

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Οι κυριότερες ζωανθροπωνόσοι που μεταδίδουν τα ζώα συντροφιάς

Παπαδημητρίου, Αποστολία

Το θέμα των λοιμωδών νοσημάτων αποκτά άλλη βαρύτητα όταν σχετίζεται με την δημόσια υγεία, μιας και υπάρχουν λοιμώδη νοσήματα που μεταδίδονται στον άνθρωπο. Η ανάγκη για την εξάλειψη αυτών κρίνεται ακόμη πιο επιτακτική. Επίσης κρίνεται επιτακτική η έρευνα των νοσημάτων αυτών και η επιστημονική απάντηση κάποιων ερωτημάτων όπως, αν και πώς ακριβως γίνεται η μετάδοση, ποια είναι η πρόληψη και η θεραπεία των νοσημάτων αυτών ειδικά όταν σχετίζονται με παιδιά, ηλικιωμένους ή με ασθενείς κοινωνικές ομάδες. Παρακάτω αναλύονται τα νοσήματα που μεταδίδονται από τα ζώα στον άνθρωπο, οι λεγόμενες δηλαδή ''ζωανθρωπονόσοι''. Η πολυσυζητημένη Λεϊσμανίωση του σκύλου, η Δερματοφυτίαση ή αλλιώς μυκητίαση που αφορά όλα τα κατοικίδια ζώα, η Τοξοπλάσμωση, ένα '' αναίσθητο'' νόσημα που νόσημα που απασχολεί πιο πολύ τισ έγκυες γυναίκες, η Λεπτοσπείρωση του σκύλου και τέλος η λύσσα που ευτυχώς τείνει να εξαλειφθεί.

Thesis
NonPeerReviewed

Ζώα - Ασθένειες
Κατοικίδια ζώα
Λοιμώδη νοσήματα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.