Ενισχυτής υψηλής πιστότητας με λυχνίες

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2015 (EL)
Ενισχυτής υψηλής πιστότητας με λυχνίες

Μουστάκας, Αθανάσιος Ι.

Αναλύεται και σχεδιάζεται ένας ολοκληρωμένος ενισχυτής ήχου υψηλής πιστότητας με απόδοση 35W υπό φορτίο 8Ω στην έξοδο του ανά κανάλι. Για την λειτουργία του γίνεται χρήση των λυχνιών EL34 σε συνδεσμολογία push-pull ο αριθμός των οποίων είναι τέσσερις, δύο ECC83 και δύο EF86 ως προενισχύτριες. Ακόμη, στην λειτουργία του συμβάλουν τρεις μετασχηματιστές, οι δύο είναι στην έξοδο και ο ένας στην τροφοδοσία. Ο ενισχυτής είναι τάξεως ΑΒ με σκοπό την πολύ χαμηλή διαμόρφωση και το υψηλό βαθμό απόδοσης, ο τελικός ενισχυτής βασίζεται πάνω σε ένα ζεύγος λυχνιών EL34 με τάση ανόδου στα 440V και ρεύμα 400mA. Για την κατασκευή επιλέχθηκαν εξειδικευμένα υλικά, υψηλής ποιότητας ώστε να επιτύχουμε χαμηλή παραμόρφωση και υψηλή πιστότητα. Αφού έγινε η κατασκευή και η συναρμολόγηση όλου του ενισχυτή πάρθηκαν μετρήσεις από παλμογράφο και ψηφιακό πολύμετρο με την βοήθεια γεννήτριας ακουστικών συχνοτήτων.

Thesis
NonPeerReviewed

Ηλεκτρονική
Ηλεκτρικός εξοπλισμός και συσκευές

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2015


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.