Συμβολή της παραγωγής μαστίχας στην Τοπική ανάπτυξη στο νομό Χίου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2015 (EL)

Συμβολή της παραγωγής μαστίχας στην Τοπική ανάπτυξη στο νομό Χίου

Κουλούρη, Άννα-Μαρία

Το κυριότερο αγροτικό προϊόν της Χίου είναι η μαστίχα, η οποία παράγεται αποκλειστικά στο συγκεκριμένο νησί. Είναι παγκοσμίως γνωστή για το άρωμα και τη μοναδικότητά της. Η καλλιέργειά της γίνεται στα Μαστιχοχώρια, όπου περίπου 105 τόνοι παράγονται ετησίως, οι οποίοι εξάγονται και σε άλλες χώρες. Η μαστίχα διαδραματίζει και συνεχίζει να διαδραματίζει πρωτεύοντα ρόλο στην κοινωνική και οικονομική ζωή του νησιού.

Thesis
NonPeerReviewed

Μαστίχα - Ελλάδα - Χίος


Ελληνική γλώσσα

2015


cc_by_nc_nd



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.