Ανάπτυξη εφαρμογής στην πλατφόρμα Android για την αποθήκευση πολυμεσικών αρχείων στο Cloud χρησιμοποιώντας Web Service

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2015 (EL)
Ανάπτυξη εφαρμογής στην πλατφόρμα Android για την αποθήκευση πολυμεσικών αρχείων στο Cloud χρησιμοποιώντας Web Service

Κούκι, Αλμπιόν

Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η ανάπτυξη μιας Cloud εφαρμογής για την πλατφόρμα Android η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες, αφού πρώτα δημιουργήσουν τον προσωπικό τους λογαριασμό, να αποθηκεύσουν τα πολυμεσικά τους αρχεία (εικόνες, ήχοι και βίντεο) στο Cloud, χρησιμοποιώντας Web Services. Οι χρήστες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα αρχεία τους από οποιαδήποτε συσκευή Android. Μαζί με την εφαρμογή θα γίνει και η ανάπτυξη της ίδιας της ASP.NET Web Service όπου στη συνέχεια θα φιλοξενηθεί στην πλατφόρμα νέφους της Amazon. Η εφαρμογή παρέχει ένα πολύ φιλικό περιβάλλον προβολής/διαχείρισης των αρχείων του χρήστη. Ακόμα, η εφαρμογή παρέχει μια σειρά από χαρακτηριστικά κατηγοριοποίησης (αγαπημένα, ετικέτες) των αρχείων, ώστε να βοηθήσει στην εμπειρία πλοήγησης του χρήστη. Εκτός από την πρόσβαση από οποιαδήποτε συσκευή Android, μια ακόμα χρήσιμη δυνατότητα είναι το live streaming, όπου η εφαρμογή θα αρχίσει την αναπαραγωγή του ήχου ή του βίντεο χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να το κατεβάσει στο κινητό του.

Thesis
NonPeerReviewed

Cloud computing

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2015


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.