Σχεδιασμός, ανάπτυξη, δημιουργία java εφαρμογής για ένα ακτινολογικό εργαστήριο

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2015 (EL)
Σχεδιασμός, ανάπτυξη, δημιουργία java εφαρμογής για ένα ακτινολογικό εργαστήριο

Κοφοτόλιου, Μαρία
Νικολάου, Οδυσσέας

Η πληροφορική έχει γίνει τα τελευταία χρόνια απαραίτητη στον τομέα της υγείας και ειδικότερα στα ακτινολογικά εργαστήρια. Στις μέρες μας αποθηκεύεται το ιστορικό για κάθε ασθενή στον υπολογιστή έτσι ώστε να είναι γνωστό πότε έκανε την προηγούμενη εξέταση, ποιο ήταν το πόρισμα και να γίνονται συγκρίσεις των προηγούμενων εξετάσεων με την καινούρια. Υπάρχουν προγράμματα που βοηθούν στη γνωμάτευση. Επιπλέον μέσω της πληροφορικής εξοικονομείται χώρος και χρόνος. Επιπρόσθετα υπάρχει η δυνατότητα γρήγορης αναζήτησης του αρχείου γλυτώνοντας την αναζήτηση ανάμεσα σε φακέλους. Τελευταίο και σημαντικότερο κάποια ακτινολογικά εργαστήρια δίνουν στους ασθενείς ψηφιακές ακτινογραφίες σε cd ή τις στέλνουν μέσω e-mail και όχι τυπωμένες σε film, κάτι που δείχνει ότι η πληροφορική κατακτά όλο και περισσότερο έδαφος στα ακτινολογικά εργαστήρια.

Thesis
NonPeerReviewed

Προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών
Γλώσσες προγραμματισμού (Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές)
Λογισμικό εφαρμογών - Ανάπτυξη
Ιατρικά εργαστήρια
Πληροφορική

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2015


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.