Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2015 (EL)
Venture capital

Μπαξεβάνη, Χρυσούλα-Χρύσα
Παπαδοπούλου, Παρασκευή

Δίνεται ο ορισμός του venture capital, η ιστορική αναδρομή και αναπτύσσονται τα γενικά και επενδυτικά χαρακτηριστικά των Επιχειρηματικών Κεφαλαίων Υψηλού Κινδύνου (ΕΚΥΚ). Παρουσιάζεται το επιχειρηματικό σχέδιο και η δομή του ενώ αναφέρονται οι γενικές πηγές χρηματοδότησης των επιχειρήσεων (τα venture capitals είναι εναλλακτική πηγή) και γίνονται συγκρίσεις ανάμεσα στις άλλες πηγές χρηματοδότησης. Περιγράφονται οι διάφορες πολιτικές που σχετίζονται με το ζήτημα καθώς και η παρεμβατικότητα των venture capitalists. Γίνεται αναφορά στην εταιρική διακυβέρνηση, δηλαδή, στον μηχανισμό που προστατεύει τους εξωτερικούς επενδυτές και αναλύεται το ελληνικό νομοθετικό πλαίσιο καθώς και ο τρόπος αξιοποίησης των venture capital στην Ελλάδα.

Thesis
NonPeerReviewed

Venture capital
Επιχειρηματικό κεφάλαιο υψηλού κινδύνου
Επενδύσεις κεφαλαίου

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2015


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.