Καλλιέργεια και εμπορία μανιταριών στην Ελλάδα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2004 (EL)
Καλλιέργεια και εμπορία μανιταριών στην Ελλάδα

Μπαλάσης, Κωνσταντίνος

Η καλλιέργεια και η εμπορία του μανιταριού είναι πολύ σημαντική. Είναι ένα πολύ αξιόλογο γεωργικό προϊόν, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να γίνεται γνωστό στο καταναλωτικό κοινό, τόσο για την υπέροχη γεύση του όσο και για τη θρεπτική του αξία. Γίνεται αναφορά στη συμβολή του στην αειφόρο ανάπτυξη, στην καλλιέργεια του καθώς και στα στάδια επεξεργασίας του και στην εμπορία. Επίσης παρουσιάζονται στατιστικά στοιχεία της τελευταίας δεκαετίας, για την παραγωγή, την κατανάλωση και την εμπορία του μανιταριού στην Ελλάδα και στον Διεθνή χώρο, τα οποία στοιχεία αποδεικνύουν την αύξηση της ζήτησής του και το οικονομικό ενδιαφέρον των παραγωγών αλλά και των καταναλωτών από άποψη θρεπτικής αξίας. Τέλος, η ανάπτυξη της καλλιέργειας του μανιταριού στη χώρα μας, μπορεί να έχει απήχηση, γιατί τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του, υπάρχουν άφθονα κι έτσι μπορεί να παραχθεί προϊόν χρήσιμο για τον Έλληνα καταναλωτή αλλά και για να διατεθεί στις αγορές του εξωτερικού.

Thesis
NonPeerReviewed

Εμπόριο - Ελλάδα
Αειφορική ανάπτυξη
Μανιτάρια - Καλλιέργεια

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2004


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.