Στυλ ηγεσίας στις μικρομεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2015 (EL)
Στυλ ηγεσίας στις μικρομεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις

Μπάτζιου, Μαρία

Η συνεισφορά των οικογενειακών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη αναγνωρίζεται έντονα στην Ευρώπη, καθώς αυτές αποτελούν την πηγή για την απασχόληση στις περισσότερες από τις ευρωπαϊκές οικονομίες. Οι μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα αντιπροσωπεύουν τη ραχοκοκαλιά της βιώσιμης ανάπτυξης. Η τρέχουσα οικονομική κρίση είχε ως αποτέλεσμα την πτώση της καταναλωτικής ζήτησης και της εμπιστοσύνης στην αγορά και έχει επηρεάσει αρνητικά τις ΜΜΕ, σε όρους παραγωγής, παραγωγικότητας εργασίας, ρευστότητας, χρηματοδότησης, κερδοφορίας και απασχόλησης. Για αυτό και μελετάται, σε θεωρητικό επίπεδο αλλά και με την χρήση έρευνας, στην παρούσα εργασία, ο ρόλος του ηγέτη-ιδιοκτήτη στη βιωσιμότητα των οικογενειακών ΜΜΕ καθώς και τα στιλ ηγεσίας που υπάρχουν σε αυτές.

Thesis
NonPeerReviewed

Ηγεσία
Μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Διοίκηση και οργάνωση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2015


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.