Δημιουργία πολυμεσικής εφαρμογής για το Ίδρυμα Ευγενίδου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2015 (EL)
Δημιουργία πολυμεσικής εφαρμογής για το Ίδρυμα Ευγενίδου

Διαμαντοπούλου, Ναταλία-Ευαγγελία

Στην συγκεκριμένη εργασία γίνεται η ανάπτυξη των πολυμέσων και των εφαρμογών τους. Με τον όρο «πολυμέσα» εννοούμε τον κλάδο της πληροφορικής τεχνολογίας που ασχολείται με τον συνδυασμό ψηφιακών δεδομένων πολλαπλών μορφών, (δηλαδή κειμένου, γραφικών, εικόνας, κινούμενης εικόνας (animation), ήχου και βίντεο), για την αναπαράσταση, παρουσίαση, αποθήκευση, μετάδοση και επεξεργασία των πληροφοριών. Οι εφαρμογές αυτές σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της τεχνολογίας έχουν φέρει θεαματικά αποτελέσματα στους τομείς της εκπαίδευσης, επαγγελματικής κατάρτισης, αγοράς & διαφήμισης, παρουσιάσεις, ψυχαγωγία, ηλεκτρονικά παιχνίδια, διαδίκτυο κλπ. Διαπιστώνεται λοιπόν πως αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να προσφέρουν πολλές ερμηνευτικές δυνατότητες και σε θέματα που αφορούν τα Κοινωφελή Ιδρύματα και να ενισχύσουν μέσω της χρήσης πολυμέσων, τον τρόπο παρουσίασης των χώρων και των δυνατοτήτων τους. Παρ' όλο που η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα, για την πραγματοποίησή της ακολουθήθηκαν όλα τα στάδια που απαιτούνται για την ανάπτυξη εμπορικών εφαρμογών (ανάλυση, σχεδίαση, ανάπτυξη, έλεγχος και διανομή). Τέλος, η ολοκλήρωσή της επιτεύχθηκε μέσω της χρήσης μιας σειράς προγραμμάτων όπως το Director (στο οποίο βασίστηκε όλο το «στήσιμο» της εφαρμογής), το Photoshop (με το οποίο έγινε η επεξεργασία και δημιουργία των εικόνων που χρησιμοποιούνται στο τεχνικό κομμάτι) και του Premiere (μέσω του οποίου έγινε η επεξεργασία του video).

Thesis
NonPeerReviewed

Λογισμικό εφαρμογών - Ανάπτυξη
Πληροφορική - Τεχνολογία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2015-11


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.