Έρευνα στις μαστίτιδες των βοοειδών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Έρευνα στις μαστίτιδες των βοοειδών

Καρανάσος, Γεώργιος
Θεοδωρίδου, Μαριάννα

Το πρόβλημα της μαστίτιδας είναι πολύ παλιό και μέχρι τώρα επίκαιρο και ένα από τα σπουδαιότερα προβλήματα που παρουσιάζονται στης διάφορες εκμεταλλεύσεις ζώων και ειδικότερα σε αγελάδες γαλακτοπαραγωγής. Ξεκινάει με την πρώτη απόπειρα της ανθρώπινης εκμετάλλευσης των ζώων για την παραγωγή γάλακτος και της πρώτης προσπάθειας γενετικής βελτίωσης των γαλακτοπαραγωγικών ζώων. Το πρόβλημα αυτό, της μαστίτιδας έχει παγκόσμια εξάπλωση. Δημιουργούνται πολλά προβλήματα τόσο στις γαλακτοβιομηχανίες λόγω ύπαρξης αντιβιοτικών καταλοίπων στο γάλα (από θεραπεία των ζώων στις κτηνοτροφικές μονάδες) όσο και στην δημόσια υγεία (αντιβιοτικά και τοξίνες που προσλαμβάνει ο άνθρωπος μέσω της τροφής).

Thesis
NonPeerReviewed

Ζώα - Ασθένειες
Βοοειδή

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.