Πολυμεσική παρουσίαση του αρχαιολογικόυ χώρου της Ακρόπολης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2015 (EL)
Πολυμεσική παρουσίαση του αρχαιολογικόυ χώρου της Ακρόπολης

Ζήκου, Ανδρομάχη

Τα Πολυμέσα είναι ο κλάδος της πληροφορικής που ασχολείται με την επεξεργασία και τον συνδυασμό ψηφιακών δεδομένων, όπως το κείμενο, τα γραφικά, οι εικόνες, τα κινούμενα σχέδια/animation, ο ήχος και το βίντεο. Ο συνδυασμός αυτών πραγματοποιείται μέσω ειδικών λογισμικών και εξυπηρετεί την αναπαράσταση, παρουσίαση, αποθήκευση, μετάδοση και επεξεργασία πληροφοριών. Αυτού του είδους οι εφαρμογές αναφέρονται ως πολυμεσικές εφαρμογές ή πολυμέσα και αποτελούν σήμερα μια από τις πιο δυναμικά εξελισσόμενες τεχνολογίες στον χώρο της πληροφορικής, με πρακτικές εφαρμογές σε διαφόρους τομείς δραστηριότητας, όπως εκπαίδευση, προώθηση-διαφήμιση, παρουσιάσεις, ψυχαγωγία, ηλεκτρονικά παιχνίδια, περίπτερα παροχής πληροφοριών (kiosks), τηλεδιάσκεψη, Internet κ.ά. Η παρούσα εργασία παρουσιάζει μία πολυμεσική εφαρμογή με θέμα τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης των Αθηνών σε μια προσπάθεια να κατανοηθεί πως οι νέες τεχνολογίες μπορούν να ενισχύσουν τους αρχαιολογικούς χώρους ή/και τα Μουσεία, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Αυτοί μπορεί να είναι είτε απλά πολυμέσα όπως πινακίδες πληροφοριών που συνοδεύουν τα εκθέματα ή κατατοπίζουν τον επισκέπτη για τον αρχαιολογικό χώρο που έχει επισκεφτεί, είτε διαδραστικά πολυμέσα όπως βίντεο (ή/και εικόνες) παρουσίασης (όπου για παράδειγμα ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να επιλέξει αν θέλει να δει τα εκθέματα στην αρχική τους μορφή αλλά και στην ισχύουσα). Τα στάδια παραγωγής μιας εφαρμογής πολυμέσων είναι: η Ανάλυση, η Σχεδίαση, η Ανάπτυξη, ο Έλεγχος και η Διανομή τα οποία πραγματοποιήθηκαν και στην παρούσα πολυμεσική εφαρμογή. Για την αποπεράτωση της εν λόγω εφαρμογής χρησιμοποιήθηκαν προγράμματα επεξεργασίας Microsoft Office Picture Manager, Windows Movie Maker 2.6 και Power Sound Editor και συνδυάστηκαν με την χρήση εργαλείων DIRECTOR 11.5.

Thesis
NonPeerReviewed

Λογισμικό εφαρμογών - Ανάπτυξη
Πληροφορική - Τεχνολογία
Δημόσιες σχέσεις
Επικοινωνία - Τεχνολογικές καινοτομίες

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2015


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.