Έρευνα στις μαστίτιδες των βοοειδών

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Έρευνα στις μαστίτιδες των βοοειδών

Καρανάσος, Γεώργιος
Θεοδωρίδου, Μαριάννα

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2009

2009


Το πρόβλημα της μαστίτιδας είναι πολύ παλιό και μέχρι τώρα επίκαιρο και ένα από τα σπουδαιότερα προβλήματα που παρουσιάζονται στης διάφορες εκμεταλλεύσεις ζώων και ειδικότερα σε αγελάδες γαλακτοπαραγωγής. Ξεκινάει με την πρώτη απόπειρα της ανθρώπινης εκμετάλλευσης των ζώων για την παραγωγή γάλακτος και της πρώτης προσπάθειας γενετικής βελτίωσης των γαλακτοπαραγωγικών ζώων. Το πρόβλημα αυτό, της μαστίτιδας έχει παγκόσμια εξάπλωση. Δημιουργούνται πολλά προβλήματα τόσο στις γαλακτοβιομηχανίες λόγω ύπαρξης αντιβιοτικών καταλοίπων στο γάλα (από θεραπεία των ζώων στις κτηνοτροφικές μονάδες) όσο και στην δημόσια υγεία (αντιβιοτικά και τοξίνες που προσλαμβάνει ο άνθρωπος μέσω της τροφής).

Β > Βοοειδή
Ζ > Ζώα - Ασθένειες

Ζώα - Ασθένειες
Βοοειδή

Ελληνική γλώσσα

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Ζωϊκής Παραγωγής (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.