Η Ελληνική αγορά του κρασιού και η στρατηγική πολιτική προβολής και προώθησής του στην διεθνή αγορά

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2015 (EL)
Η Ελληνική αγορά του κρασιού και η στρατηγική πολιτική προβολής και προώθησής του στην διεθνή αγορά

Κυριακίδης, Ιωάννης

Ο ελληνικός οίνος εδώ και χιλιάδες χρόνια παράγεται στην Ελλάδα με μεγάλη αγάπη και ακόμα και στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν τον τελευταίο καιρό. Για αυτό το σκοπό στην παρούσα μελέτη θα επικεντρωθούμε στην αγροτική δραστηριότητα γύρω από την παραγωγή και την εμπορία του κρασιού στην χώρα μας, θα μελετήσουμε την φύση της αγροτικής δραστηριότητας παραγωγικής μονάδας κρασιού και θα παρουσιάσουμε την θέση της Ελλάδας στο παραγόμενο προϊόν κρασιού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης θα μιλήσουμε για τις κοινοτικές επιδοτήσεις και κρατικές ενισχύσεις αμπελιού και κρασιού στην Ελλάδα και στην Κύπρο και θα δούμε τους στόχους του οίνου σχετικά με την Ελλάδα. Ακόμη, θα παρουσιάσουμε την διάρθρωση του ελληνικού εξωτερικού εμπορίου, την κατάσταση που επικρατεί με τις αποστολές και τις εξαγωγές του κρασιού στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο, αλλά και θα δούμε ποια είναι η θέση του προϊόντος σε μια τόσο ανταγωνιστική αγορά. Βέβαια, θα ήταν μεγάλη παράλειψη αν δεν αναφερόμασταν και στην νέα Κοινή Οργάνωση Αμπελοοινικής αγοράς και θα κάνουμε λόγο για την swot ανάλυση των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων στον κλάδο του κρασιού. Επιπροσθέτως θα μιλήσουμε για το εξαγωγικό μάρκετινγκ και την στρατηγική πολιτική προώθησης και προβολής των ελληνικών κρασιών, του διεθνούς μάρκετινγκ, τις εφαρμογές του εξαγωγικού μάρκετινγκ στα ελληνικά κρασιά και άλλα ακόμη όπως τις μεθόδους προβολής και προώθησης των ελληνικών κρασιών στο εξωτερικό . Τέλος, θα παρουσιαστούν οι εφαρμογές καινοτομιών και πρακτικών και θα συνοψίσουμε αναφέροντας τα συμπεράσματα μας .

Thesis
NonPeerReviewed

Οίνος και οινοποιία
Εξαγωγές - Ελλάδα
Εξαγωγικές επιχειρήσεις - Ελλάδα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2015-11


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.