Μελέτη και αξιολόγηση των LTE δικτύων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2015 (EL)
Μελέτη και αξιολόγηση των LTE δικτύων

Μάντζιου, Ελένη

Τα τελευταία χρόνια η τεχνολογία των κινητών δικτύων έχει εξελιχθεί και εξελίσσεται συνεχώς ραγδαία. Ο λόγος γίνεται γιατί οι απαιτήσεις και υπηρεσίες που παρέχονται στους χρήστες των διαφόρων δικτύων αυξάνεται συνεχώς και κυρίως τις υπηρεσίες που έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Γι’ αυτό το λόγο το δίκτυο Long Term Evolution (LTE) είναι μια αναδυόμενη και πολλά υποσχόμενη τεχνολογία για την παροχή ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο. Το LTE που από πολλούς αποκαλείται και 4G είναι ένα σύστημα που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών ερευνητικών ομάδων που προσπαθούν να συμβάλουν στην βελτιστοποίηση του συστήματος. Στόχος του συστήματος του LTE είναι να παρέχει στους χρήστες υπηρεσίες που παλαιότερα δεν υπήρχαν. Υπηρεσίες που μπορούν οι χρήστες του δικτύου αυτού να χρησιμοποιήσουν είναι εφαρμογές και υπηρεσίες που είναι προσβάσιμες μέσω διαδικτύου. Βασικός στόχος όμως είναι να δοθεί λύση σε προβλήματα παλαιότερων γενεών τεχνολογίας όπως την αποτελεσματική διαχείριση και επαναχρησιμοποίηση των διαθέσιμων πόρων του δικτύου. Με την παρούσα πτυχιακή εργασία παρουσιάζεται η ιστορική εξέλιξη της κινητής τεχνολογίας καθώς επίσης και το δίκτυο LTE. Επιπλέον, περιγράφεται η αρχιτεκτονική του δικτύου LTE , τα χαρακτηριστικά του και ποιες είναι οι τεχνολογίες στις οποίες βασίζεται. Τέλος, μέσω του λογισμικού LTE – Simulator παρουσιάζεται μια προσομοίωση του δικτύου LTE για να δούμε τη λειτουργία και τις επιδόσεις που μπορεί να έχει ένα δίκτυο LTE.

Thesis
NonPeerReviewed

Κινητή τηλεφωνία
Τηλεφωνική επικοινωνία
Κινητά συστήματα επικοινωνίας
Διαδίκτυο (Internet)
Ασύρματη επικοινωνία, Συστήματα της

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2015


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.