Ανάπτυξη συστήματος HACCP σε αρτοποιείο

This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia   

Repository :
@naktisis   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Ανάπτυξη συστήματος HACCP σε αρτοποιείο

Πιοβήτου, Μαρία

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2015

2015


Το σύστημα HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points), το οποίο αποδίδεται στην ελληνική γλώσσα ως Ανάλυση Επικινδυνότητας στα Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου, είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τη διασφάλιση της υγιεινής των τροφίμων. Η εγκατάσταση του συστήματος στηρίζεται στην εκπόνηση μελέτης, η οποία αποτελεί μια συστηματική προσέγγιση στην αναγνώριση και τον εντοπισμό κινδύνων, την εκτίμηση της επικινδυνότητας, της σοβαρότητας και της πιθανότητας εμφάνισης τους, καθώς και τον έλεγχο των βιολογικών, φυσικών και χημικών κινδύνων που σχετίζονται με όλα τα στάδια παραγωγής, αποθήκευσης, διακίνησης ή πώλησης ενός τροφίμου από την συγκομιδή ή την παραγωγή των α΄ υλών του μέχρι την κατανάλωση του. Η μελέτη για την ανάπτυξη του συστήματος ΗΑCCΡ στην Αρτοποιία πραγματοποιήθηκε με γνώμονα την Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία (Προεδρικά Διατάγματα, Υπουργικές Αποφάσεις, Κοινοτικές Οδηγίες και Κανονισμοί), καθώς και τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών.

Α > Αρτοποιία
Π > Ποιοτικός έλεγχος

Αρτοποιία
Ποιοτικός έλεγχος

Greek

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)