Κατάρτιση σιτηρεσιών αγελάδων γαλακτοπαραγωγής = Diets of dairy cows

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Κατάρτιση σιτηρεσιών αγελάδων γαλακτοπαραγωγής = Diets of dairy cows

Ατματσίδης, Τριαντάφυλλος

Η σωστή διατροφή των αγελάδων γαλακτοπαραγωγής αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση τόσο για την εκδήλωση των πραγματικών γενετικών δυνατοτήτων τους όσο και για την εξασφάλιση της υγείας τους. Αντικειμενικός σκοπός στη διατροφή των αγελάδων γαλακτοπαραγωγής είναι η κάλυψη των αναγκών τους, με τη χορήγηση σιτηρεσίων που περιέχουν άριστης ποιότητας πρώτες ύλες. Τα σιτηρέσια επιπλέον, πρέπει να διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία του πεπτικού σωλήνα, την υγεία των αγελάδων και την ποιότητα των κτηνοτροφικών προϊόντων που παράγουν. Εξαιρετικής και ιδιαίτερα πρακτικής σημασίας θεωρείται το κόστος αγοράς των πρώτων υλών του σιτηρεσίου, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιλέγονται ζωοτροφές με χαμηλό κόστος αγοράς εξαιτίας της κακής ποιότητας στην οποία βρίσκονται, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρός κίνδυνος για τη διατάραξη της υγείας και της παραγωγικότητας των αγελάδων, αλλά και για την επιβάρυνση της ποιότητας του γάλακτος. Αντικειμενικά η διατροφή των αγελάδων, όπως και των περισσότερων αγροτικών ζώων, αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα διαμόρφωσης του κόστους εκτροφής των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων. Η συμβολή της διατροφής γίνεται ακόμη μεγαλύτερη στη διαμόρφωση του κόστους λειτουργίας των βιολογικών εκμεταλλεύσεων ακόμη και των εκμεταλλεύσεων που λειτουργούν σε καθεστώς ολοκληρωμένης διαχείρισης.

Thesis
NonPeerReviewed

Αγελάδες - Εκτροφή
Ζωοτροφές

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.