Στην παρούσα βιβλιογραφική έρευνα γίνεται μια προσπάθεια παρουσίασης των χαρακτηριστικών της αμπέλου και της καλλιέργειας της γενικά στην Ελλάδα και ειδικά στην περιοχή της Θράκης. Παρουσιάζονται αρχικά ο τρόπος καλλιέργειας της αμπέλου και οι ανάγκες της, η κατάσταση του κλάδου της αμπελουργίας στην Ελλάδα με βάση δεδομένα των δεκατριών περιφερειών της, ως προς τις καλλιεργούμενες εκτάσεις, τον αριθμό των καλλιεργητών, τις ποικιλίες, τον τρόπο ταξινόμησής τους, καθώς και τα προβλήματα του κλάδου και εμφανής βελτίωση της κατάστασης. Η εργασία ολοκληρώνεται με την παρουσίαση των ίδιων δεδομένων για την περίπτωση της Θράκης και την ανάπτυξης των όποιων δυνατοτήτων υπάρχουν για την ανάπτυξη του οινοτουρισμού στην περιοχή
Α > Αμπελοκαλλιέργεια
Α > Αμπελουργία
Agricultural and Veterinary Sciences ▶ Agriculture, Forestry and Fisheries Agronomy and Crop Science
(EN)
Αμπελουργία
Αμπελοκαλλιέργεια
Greek
Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)