Η βιολογική καλλιέργεια της ελιάς=Organic farming of olive

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Η βιολογική καλλιέργεια της ελιάς=Organic farming of olive

Ιμπραήμ, Φυλίς

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2015

2015


Στην παρούσα εργασία γίνεται μια παρουσία των βιολογικών χαρακτηριστικών της ελιάς και των καλλιεργητικών της αναγκών καθώς και των ποικιλιών που καλλιεργούνται στην Ελλάδα. Δίνεται ορισμός της βιολογικής καλλιέργειας, θα παρατεθούν οι απαιτήσεις, οι στόχοι και οι αρχές της βιολογικής καλλιέργειας, ενώ θα παρουσιαστούν το νομοθετικό πλαίσιο που περιλαμβάνει την κοινοτική και εθνική νομοθεσία, καθώς και οι εγκεκριμένοι φορείς πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα. Τέλος γίνεται μια εκτενής παρουσίαση της βιολογικής καλλιέργειας της ελιάς, η οποία θα περιλαμβάνει στατιστικά στοιχεία εκτάσεων και παραγωγής, τον τρόπο που εγκαθίσταται ένας βιολογικός ελαιώνας, οι εδαφικές, αρδευτικές και καλλιεργητικές απαιτήσεις του εν λόγω δέντρου. Η παρούσα εργασία ολοκληρώνεται με την παρουσίαση των ασθενειών, των εχθρών της ελιάς, καθώς και του τρόπου αντιμετώπισης τους.

Ε > Ελαιουργία και ελαιουργεία
Β > Βιολογική γεωργία

Ελαιουργία και ελαιουργεία
Βιολογική γεωργία

Ελληνική γλώσσα

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.