Η εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων παραγωγής προϊόντων πρωτογενούς τομέα στην διεθνή αγορά

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2015 (EL)
Η εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων παραγωγής προϊόντων πρωτογενούς τομέα στην διεθνή αγορά

Παπαϊωάννου, Μήνα

Ο πρωτογενής τομέας στην Ελλάδα αποτελεί έναν από τους ποιο σημαντικούς οικονομικούς πυλώνες της χώρας. Η οικονομική κρίση και οι οικονομικές προκλήσεις των τελευταίων ετών αποτελούν ως επιτακτική ανάγκη την πορεία προς την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη μιας διεθνής επιχειρηματικής πολιτικής. Ξεπερνώντας τα όρια της χώρας οι επιχειρήσεις παραγωγής προϊόντων πρωτογενούς τομέα μπορούν να δραστηριοποιηθούν σε μια παγκόσμια αγορά η οποία έχει προκλήσεις και δυσκολίες αλλά και οικονομικές ευκαιρίες για ανάπτυξη , εδραίωση και διεκδίκηση ενός μεγάλου μεριδίου αγοράς. Έτσι λοιπόν μπαίνουμε στο πλαίσιο της διεθνής επιχειρηματικότητας. Αυτό συνεπάγεται διεξαγωγή εξαγωγικού εμπορίου και αλληλεπίδραση με άμεσες ξένες επενδύσεις οι οποίες μπορούν να είναι ευεργετικές για την εθνική οικονομία και για τις εκάστοτε επιχειρήσεις οι οποίες θα επενδύσουν σε ξένες αγορές. Η παγκόσμια τάση της αγοράς τείνει προς την κατανάλωση ποιοτικών τροφίμων και αυξανομένη μελλοντική ζήτηση. Η ζήτηση αυτή μπορεί να μετατραπεί σε τεράστιο πλεονέκτημα για τις ελληνικές επιχειρήσεις παραγωγής πρωτογενούς τομέα.

Thesis
NonPeerReviewed

Επενδύσεις, Ξένες
Διεθνές εμπόριο
Εξαγωγές - Ελλάδα
Αγροτικά προϊόντα
Εξαγωγικές επιχειρήσεις - Ελλάδα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2015


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.