Η βρουκέλλωση & οι επιπτώσεις της στη δημόσια υγεία

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Η βρουκέλλωση & οι επιπτώσεις της στη δημόσια υγεία

Στάντσιου, Ελισάβετ

Η βρουκέλλωση είναι μία μεταδοτική νόσος που προσβάλλει κυρίως το γεννητικό σύστημα των ζώων, με αποτέλεσμα την πρόκληση αποβολής και στειρότητα. Το μικρόβιο μπορεί να προσβάλλει και άλλα όργανα όπου είναι δυνατό να προκαλέσει σοβαρές βλάβες. Είναι ιδιαίτερα σοβαρή κυρίως για τους ανθρώπους που ασχολούνται με ζώα (επαγγελματική ζωοανθρωπονόσος). Οι τρόποι μόλυνσης του ανθρώπου είναι με την άμεση επαφή με τα μολυσμένα ζώα, κατά τη διενέργεια των εμβολιασμών με ζωντανά εμβόλια, καθώς και με τους χειρισμούς μολυσμένων υλικών στα εργαστήρια. Η βρουκέλλωση μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο και μέσω της τροφικής αλυσίδας με την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων, ιδιαίτερα γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων που δεν υποβλήθηκαν σε επεξεργασία εξυγίανσης.

Thesis
NonPeerReviewed

Ζώα - Ασθένειες
Δημόσια υγεία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.