Το αντικείμενο της παρούσας εργασίας είναι η μελέτη των αρωματικών φυτών και βοτάνων καθώς και της χρήσης τους ως καρυκεύματα. Αποτελεί βιβλιογραφική ανασκόπηση και περιλαμβάνει την έννοια των βοτάνων και των αρωματικών φυτών, γίνεται αναλυτική αναφορά στη χρήση τους στην μαγειρική και στη φαρμακοποιία και επισημαίνεται ο ρόλος τους στη διατροφή και την υγεία του ανθρώπου. Παρατίθεται αναλυτικός κατάλογος αρωματικών φυτών ως καρυκευμάτων με τις ιδιότητες, τη διατροφική τους αξία και τα οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό. Τέλος παρουσιάζονται τα μπαχαρικά, οι τρόποι καρύκευσης, οι μαγειρικοί συνδυασμοί, και αναλυτικός πίνακας του τρόπου χρήσης του κάθε μπαχαρικού.
Α > Αρωματικά φυτά - Θεραπευτική χρήση
Α > Αρωματικά φυτά
Agricultural and Veterinary Sciences ▶ Agriculture, Forestry and Fisheries Agronomy and Crop Science
(EN)
Αρωματικά φυτά
Αρωματικά φυτά - Θεραπευτική χρήση
Greek
Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)