Εχθροί και ασθένειες βαμβακιού στον Νομό Κιλκίς

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2015 (EL)
Εχθροί και ασθένειες βαμβακιού στον Νομό Κιλκίς

Κιτσούκη, Βασιλική

Στην παρούσα εργασία αναλύονται οι εχθροί και οι ασθένειες του βαμβακιού. Η αντιμετώπιση των εχθρών, ασθενειών αλλά και των ζιζανίων είναι παράγοντες καθοριστικοί για την ικανοποιητική ανάπτυξη του βαμβακιού και την επιδιωκόμενη υψηλή απόδοση. Η επιλογή του χρόνου σποράς, η επιλογή των ποικιλιών, ο κατάλληλος χρόνος και τρόπος άρδευσης, καθώς και η επιλογή των κατάλληλων φαρμάκων που θα εφαρμοσθούν, αποτελούν σημεία ιδιαίτερης προσοχής για τον παραγωγό που επιθυμεί να έχει μια επιτυχημένη καλλιεργητική περίοδο. Τα κυριότερα έντομα που προσβάλλουν το βαμβάκι είναι οι Σιδηροσκώλικες οι Αγρότιδες ή καραφατμέ, ο θρίπας, οι αφίδες ο Αλευρώδης, ο Τετράνυχος, το Πράσινο σκουλήκι και το Ρόδινο σκουλήκι. Οι κυριότερες ασθένειες που προσβάλλουν το βαμβάκι είναι η Αδρομύκωση, η Αλτενάρια, και η Βακτηρίωση. Προβλήματα προκαλούν οι τροφοπενίες δηλ. οι ελλείψεις ασβεστίου, ψευδαργύρου, βορίου, σιδήρου και μαγνησίου. Τα ζιζάνια που δημιουργούν πρόβλημα στην καλλιέργεια του βαμβακιού είναι το Τραχύ βλήτο η Αγριοντοματιά ή Στύφνος η Αντράκλα ή Γλυστρίδα η Περιπλοκάδα η Αγριομελιτζάνα ή μεγάλη κολλητσίδα, η Αγριομπαμπακιά η Αγριάδα και ο Βέλιουρας.

Thesis
NonPeerReviewed

Βαμβάκι - Ασθένειες και παράσιτα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2015


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.