Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2015 (EL)
Ηλεκτρικό Ποδήλατο

Κώττας, Χρήστος Α.

Γίνεται περιγραφή των χαρακτηριστικών ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου και αναφέρεται τι υλικό ενδείκνυται για την κατασκευή του. Αναλύεται το σύστημα μετάδοσης κίνησης, η ρύθμιση του εμπρόσθιου εκτροχιαστή και αναφέρονται τα τεχνικά χαρακτηριστικά των μηχανών. Επιπλέον, παρουσιάζονται τα είδη του μοτέρ και ποιες είναι οι προδιαγραφές για την επιλογή του πιο κατάλληλου μοτέρ για το ηλεκτρικό ποδήλατο. Αναφέρονται τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του μόνιμου μαγνήτη και αναλύονται η ροπή στρέψης, η τάση λειτουργίας, η ένταση του ρεύματος και η περιστροφική ταχύτητα. Παρατίθενται οι κατηγορίες μπαταριών και ποια προτιμάται για το ηλεκτρικό ποδήλατο και αναφέρονται, η νομοθεσία που αφορά το ηλεκτρικό δίκυκλο και οι κανόνες ασφαλείας του. Τέλος, αναλύονται οι τρόποι συντήρησης του ποδηλάτου και περιγράφεται πως μπορούμε να μετατρέψουμε ένα συμβατικό ποδήλατο σε ηλεκτρικά υποβοηθούμενο.

Thesis
NonPeerReviewed

Κινητήρες
Ηλεκτρική ενέργεια

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2015


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.