Διατροφικοί κίνδυνοι με έμφαση στην σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Διατροφικοί κίνδυνοι με έμφαση στην σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια

Γότση, Βασιλική

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2003

2003


Τα τρόφιμα όμως για να ανταποκριθούν στην παραπάνω σημαντική βιολογική αποστολή τους θα πρέπει να έχουν ορισμένες ιδιότητες. Το σύνολο των ιδιοτήτων αυτών αποτελεί την ποιότητα των τροφίμων. Η ποιότητα των τροφίμων είναι επομένως ένα σύνολο χαρακτηριστικών που αναφέρονται στην υγιεινή κατάσταση του τροφίμου, στην θρεπτική αξία του και στις χαρακτηριστικές για κάθε τρόφιμο οργανοληπτικές ιδιότητες. Μεταξύ των τροφίμων ασφαλώς η ποιότητα του κρέατος και των κρεατοσυσκευασμάτων έχει πολύ μεγάλη σημασία γιατί ως γνωστό τα προϊόντα αυτά αποτελούν την βάση της διατροφής του σημερινού ανθρώπου. Στην παρούσα εργασία δίνονται διάφορες επιστημονικές γνώσεις που αφορούν την ποιότητα του κρέατος. Ακόμη αναφέρονται λεπτομερώς τα αίτια και ο τρόπος πρόληψης ή θεραπείας της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας.

Β > Βοοειδή - Εκτροφή
Δ > Διατροφικά σκάνδαλα

Βοοειδή - Εκτροφή
Διατροφικά σκάνδαλα

Ελληνική γλώσσα

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.