Διατροφικοί κίνδυνοι με έμφαση στην σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2003 (EL)
Διατροφικοί κίνδυνοι με έμφαση στην σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια

Γότση, Βασιλική

Τα τρόφιμα όμως για να ανταποκριθούν στην παραπάνω σημαντική βιολογική αποστολή τους θα πρέπει να έχουν ορισμένες ιδιότητες. Το σύνολο των ιδιοτήτων αυτών αποτελεί την ποιότητα των τροφίμων. Η ποιότητα των τροφίμων είναι επομένως ένα σύνολο χαρακτηριστικών που αναφέρονται στην υγιεινή κατάσταση του τροφίμου, στην θρεπτική αξία του και στις χαρακτηριστικές για κάθε τρόφιμο οργανοληπτικές ιδιότητες. Μεταξύ των τροφίμων ασφαλώς η ποιότητα του κρέατος και των κρεατοσυσκευασμάτων έχει πολύ μεγάλη σημασία γιατί ως γνωστό τα προϊόντα αυτά αποτελούν την βάση της διατροφής του σημερινού ανθρώπου. Στην παρούσα εργασία δίνονται διάφορες επιστημονικές γνώσεις που αφορούν την ποιότητα του κρέατος. Ακόμη αναφέρονται λεπτομερώς τα αίτια και ο τρόπος πρόληψης ή θεραπείας της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας.

Thesis
NonPeerReviewed

Βοοειδή - Εκτροφή
Διατροφικά σκάνδαλα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2003


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.