Η καπνοκαλλιέργεια στην Νεάπολη Βοϊου Κοζάνης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2015 (EL)
Η καπνοκαλλιέργεια στην Νεάπολη Βοϊου Κοζάνης

Τσιαπάρας, Ιωάννης

Η παρούσα εργασία αναφέρεται στο φυτό του καπνού. Γίνεται μια ανάλυση στην παραγωγή και καλλιέργεια του καπνού με ιδιαίτερη αναφορά στην καλλιέργεια του καπνού στην Νεάπολη Βοΐου. Αναφέρονται οι τρόποι μεταφύτευσης και συλλογής του καπνού καθώς και η ξήρανση που υφίσταται έτσι ώστε να ρυθμιστεί η υγρασία και να συνεχιστεί η συλλογή σε ειδικούς θαλάμους για λίγο καιρό με σκοπό να αποκτήσουν τα φύλλα του καπνού ελαστικότητα, γιατί δεν πρέπει να θρυμματιστούν κατά την μεταφορά τους. Στη συνέχεια η εργασία αναφέρεται στην επιλογή και ταξινόμηση των καπνών για το εμπόριο σε κατηγορίες ανάλογα με τα διάφορα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους. Τέλος, στην παρούσα εργασία εξάγονται συμπεράσματα, για τις προοπτικές της καλλιέργειας στην περιοχή.

Thesis
NonPeerReviewed

Καπνός - Επεξεργασία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2015


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.