Βλαβερά έντομα κορμού των εσπεριδοειδών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2015 (EL)
Βλαβερά έντομα κορμού των εσπεριδοειδών

Μενούνος, Φώτιος

Τα έντομα των εσπεριδοειδών που περιγράφονται στην εργασία αυτή, περιλαμβάνουν ολόκληρο το φάσμα των εντόμων (τάξη οικογένεια είδος) αλλά και ιδιαίτερα την μορφολογία, βιολογία, ζημιές και αντιμετώπιση του κάθε είδους. Το βάρος της παρουσίασης δίνεται κυρίως στην εικονογράφηση των εντόμων, στης ζημιές που προκαλεί το κάθε έντομο στον κορμό των εσπεριδοειδών και επιπλέον στην σχηματική απεικόνιση του βιολογικού κύκλου ώστε η κάθε περίπτωση να γίνει περισσότερο κατανοητή και αφομοιώσιμη, ακόμη και από μη ειδικούς. Σχετικά με τη χημική μέθοδο καταπολέμησης πρέπει να χρησιμοποιούνται εκλεκτικά εντομοκτόνα τέτοια που να μην καταστρέφουν τα ωφέλιμα έντομα, να μην μολύνουν το περιβάλλον και να έχουν μικρή διάρκεια υπολειμματικότητας. Οι βιολογικές μέθοδοι είναι εκείνες που χρησιμοποιούνται φυσικοί εχθροί (αρπακτικά έντομα, ακάρεα, βακτήρια, ιοί κ.λ.π). Έχοντας υπόψη όλες τις μεθόδους αντιμετώπισης των ειδών εντόμων που προσβάλλουν κυρίως τον κορμό των εσπεριδοειδών, θα υπάρχει μια οικονομική βιώσιμη παραγωγή με αυξημένη ποσότητα και καλής ποιότητας προϊόντων εσπεριδοειδών και επιπλέον κόστος παραγωγής εφόσον εφαρμόζεται μια ορθολογική και σωστή αντιμετώπιση των εντόμων.

Thesis
NonPeerReviewed

Εσπεριδοειδή

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2015


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.