Η αγορά του κρασιού στην Ελλάδα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Η αγορά του κρασιού στην Ελλάδα

Βράκας, Παναγιώτης

Η εργασία αυτή εξετάζει την αγορά του κρασιού στην Ελλάδα, συγκεκριμένα αναφέρονται οι ποικιλίες (ξένες και ελληνικές) καθώς επίσης και στατιστικά στοιχειά για την πορεία του κρασιού στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, αλλά και σε Τρίτες χώρες. Στο πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται η παραγωγική διαδικασία του κρασιού. Ξεκινά με την πρώτη ύλη που είναι φυσικά το σταφύλι, στη συνέχεια αναφέρεται η γλευκοποίηση που στην ουσία είναι η διαδικασία αποχωρισμού του χυμού του σταφυλιού από τα στερεά συστατικά. Αναφέρεται επίσης η κατεργασία λευκών σταφυλιών όπως και η διαδικασία κόκκινων σταφυλιών αλλά και ο μηχανικός εξοπλισμός που χρειάζεται. Τέλος αναφέρεται η αλκοολική ζύμωση που είναι από τα βασικότερα μέρη της παραγωγικής διαδικασίας. Στο δεύτερο κεφάλαιο αναφέρονται οι σπουδαιότερες ελληνικές ποικιλίες αλλά και οι ξένες σπουδαιότερες ποικιλίες που καλλιεργούνται στην Ελλάδα. Στη συνέχεια αυτού του κεφαλαίου αναφέρονται τα μυστικά του ελληνικού αμπελώνα αλλά και οι κυριότερες αμπελοοινικές περιοχές της Ελλάδας.

Thesis
NonPeerReviewed

Οίνος και οινοποιία
Αμπελοκαλλιέργεια

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.