Μεταθετά στοιχεία στο καλαμπόκι

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2016 (EL)
Μεταθετά στοιχεία στο καλαμπόκι

Γαζέας, Πέτρος

Η εργασία που ακολουθεί έχει σαν μελέτη τα μεταθετά στοιχεία που ανακαλύφθηκαν την δεκαετία του 40 από την Βarbara McClintock, ανακάλυψη που θεωρήθηκε από τις σημαντικότερες στην επιστήμη της γενετικής. Αρχικά γίνεται μια εισαγωγή σε σχέση με τα μεταθετά στοιχεία και τους μηχανισμούς τους. Η ανακάλυψη των Μεταθετών στοιχείων περιγράφεται με λίγα λόγια έτσι ώστε να γίνει κατανοητό το πώς λειτουργούν στο φυτό και με ποιο τρόπο ανακαλύφθηκαν από την ΜcClintock. Στην συνέχεια αναλύονται οι μηχανισμοί μεταφοράς και τα ένζυμα που χρειάζονται γι’ αυτή τη μεταφορά. Η λειτουργία και η χρησιμότητα των Μεταθετών στοιχείων μέσα στο κύτταρο είναι σημαντικό κομμάτι για την κατανόηση της σπουδαιότητας τους όσον αφορά την διαμόρφωση των οργανισμών ανά τους αιώνες. Κατόπιν παρατίθενται τα είδη των ΜΣ (DNA ΜΣ, RNA ΜΣ) και λεπτομέρειες για τους τρόπους δράσης τους και τη διαδικασία με την οποία πρoκαλούν μεταλλάξεις στα κύτταρα. Και τέλος πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα Μεταθετά στοιχεία ως εργαλείο στην γενετική μηχανική και την βελτίωση.

Thesis
NonPeerReviewed

Καλαμπόκι - Καλλιέργεια

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2016


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.