Εργαστηριακό τροφοδοτικό DC υψηλής ακρίβειας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2015 (EL)
Εργαστηριακό τροφοδοτικό DC υψηλής ακρίβειας

Δαρβίρης, Ιορδάνης Ν.

Γίνεται ανάλυση, κατασκευή και λειτουργία ενός γραμμικού τροφοδοτικού συνεχούς τάσης από 0-30V DC και του ρεύματος από 0-5Α. Το κύκλωμα του τροφοδοτικού βασίστηκε σε τεύχος του τεχνικού περιοδικού Ελέκτορ με τις απαραίτητες τροποποιήσεις σύμφωνα με τις ανάγκες της κατασκευής. Συγκεκριμένα αυξήθηκε η παροχή ρεύματος και προστέθηκε ένα επιπλέον κύκλωμα για την ψύξη των εξαρτημάτων. Ολοκληρώνοντας την κατασκευή πάρθηκαν μετρήσεις στην τάση εξόδου με πολύμετρο ακριβείας, το οποίο συνδέθηκε με υπολογιστή μέσω scada - labview ώστε να γίνει καταγραφή των μετρήσεων. Επίσης καταγράφθηκαν και οι θερμοκρασίες των επιμέρους εξαρτημάτων, όπως είναι τα τρανζίστορ ισχύος, οι μετασχηματιστές, οι αντιστάσεις ισχύος και του φορτίου. Τέλος γίνεται σύγκριση με ένα παλμοτροφοδοτικό του εργαστηρίου συστημάτων αυτομάτου ελέγχου βασισμένη στην μέτρηση της τάσης θορύβου στην έξοδο και των δυο τροφοδοτικών.

Thesis
NonPeerReviewed

Κυκλώματα
Ηλεκτρολογία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2015


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.