Βελτιστοποίηση μηχανής εσωτερικής καύσης με την χρήση αναπρογραμματιζόμενου εγκεφάλου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2015 (EL)
Βελτιστοποίηση μηχανής εσωτερικής καύσης με την χρήση αναπρογραμματιζόμενου εγκεφάλου

Στάμος, Χρήστος Η.

Γίνεται εγκατάσταση και προγραμματισμός ενός αναπρογραμματιζόμενου εγκεφάλου της εταιρίας Megasquirt του MS3X σε τετράχρονο βενζινοκινητήρα εσωτερικής καύσης. Πρωτεύον ζήτημα είναι η αύξηση της ιπποδύναμης του κινητήρα και δευτερεύον η μείωση κατανάλωσης καυσίμου. Γι' αυτό το λόγο αναλύεται το σύστημα ανάφλεξης, ο τρόπος λειτουργίας του και οι αισθητήρες που χρησιμοποιούνται για την λειτουργία της ΜΕΚ. Γίνεται πλήρης περιγραφή του νέου συστήματος διαχείρισης του κινητήρα, των νέων αισθητήρων καθώς και των νέων οργάνων μέτρησης που χρησιμοποιούνται. Αναλύεται η επιλογή των εισόδων – εξόδων, περιγράφονται όλα τα μηχανικά και ηλεκτρικά μέρη στα οποία επεμβαίνει ο εγκέφαλος. Στη συνέχεια γίνεται ο προγραμματισμός, όπου φαίνονται οι ρυθμίσεις που έγιναν για να καταλάβει ο εγκέφαλος με τι σύστημα ανάφλεξης θα συνεργαστεί, τι σύστημα τροφοδοσίας, κλπ. Αφού επιλεχτήκαν οι παραπάνω παράμετροι έγινε αρχικά μια ρύθμιση στον δρόμο και μετά μια πλήρης ρύθμιση στο δυναμόμετρο. Η ρύθμιση γίνεται με το πρόγραμμα tunerstudio και η συλλογή δεδομένων από τον κινητήρα γίνεται με το πρόγραμμα Megalogviewer. Τέλος, γίνεται σύγκριση των μετρήσεων, των δεδομένων και των αποτελεσμάτων πριν και μετά την εγκατάσταση του εγκεφάλου.

Thesis
NonPeerReviewed

Κινητήρες

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2015


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.