Διερεύνηση δικτύου διανομής χαμηλής τάσης με αυξημένη διείσδυση φωτοβολταϊκών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2015 (EL)
Διερεύνηση δικτύου διανομής χαμηλής τάσης με αυξημένη διείσδυση φωτοβολταϊκών

Ανδρεάς, Γεώργιος Ε.

Μελετάται μέσω του λογισμικού προγράμματος Digsilent Power Factory η αυξημένη διείσδυση φωτοβολταϊκών μονάδων σε ένα δίκτυο χαμηλής τάσης της ΔΕΗ. Η προσομοίωση του δικτύου γίνεται σε μία τυπική ημέρα κάθε μήνα όσον αφορά την παραγωγή των φωτοβολταικών στο χωριό Κοίλα Κοζάνης. Αναλύεται η μεθοδολογία που ακολουθείται και ο τρόπος προσέγγισης της κατανάλωσης των φορτίων του δικτύου όπως και η παραγωγή των φωτοβολταικών μονάδων τα οποία υπάρχουν στο δίκτυο. Γίνεται καταγραφή της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τις φωτοβολταικές μονάδες για το έτος 2014 και αναλύεται η μέση ισχύος ανά μήνα για το δίκτυο με την μορφή διαγραμμάτων και πινάκων, χωρίς την χρήση και με την χρήση φωτοβολταικών μονάδων στο δίκτυο. Τέλος, παρουσιάζονται τα αποτελέσματα από την μελέτη του δικτύου χαμηλής τάσης της ΔΕΗ με την ύπαρξη φωτοβολταικών μονάδων.

Thesis
NonPeerReviewed

Ηλεκτρική ενέργεια
Φωτοβολταϊκή ενέργεια

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2015


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.