Καθαριότητα και υγιεινή σε μια μονάδα επεξεργασίας τροφίμων = Cleanness and hygiene in a food processing unit

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2009 (EL)
Καθαριότητα και υγιεινή σε μια μονάδα επεξεργασίας τροφίμων = Cleanness and hygiene in a food processing unit

Δερμετζή, Γκιούνερ

Τα τρόφιμα είναι πρωταρχικός παράγοντας για την επιβίωση των ανθρώπων. Είναι η πηγή της ενέργειας και των δομικών στοιχείων τα οποία είναι απαραίτητα για να μπορέσουν να ζήσουν. Στην αρχή της εργασίας αναφέρεται η υγιεινή και η ασφάλεια των τροφίμων. Η υγιεινή και ασφάλεια είναι το πιο σημαντικό κομμάτι σε μια μονάδα επεξεργασίας τροφίμων γιατί έχει άμεση επίπτωση και στην υγεία των καταναλωτών. Αν το τρόφιμο δεν είναι ασφαλές σίγουρα θα έχει αρνητικές επιπτώσεις και στην υγεία του καταναλωτή. Αυτός είναι και ο λόγος που όλες οι επιχειρήσεις εργοστάσια που ασχολούνται με τα τρόφιμα, ρίχνουν όλο το βάρος στην υγιεινή και ασφάλεια. Οι μονάδες επεξεργασίας τροφίμων θα πρέπει να προστατέψουν το τρόφιμο από κάποιους σοβαρούς κινδύνους. Οι κίνδυνοι διαχωρίζονται σε 3 είδη: Φυσικοί, Χημικοί, Βιολογικοί αν αποφευχθούν αυτοί οι κίνδυνοι το προϊόν, που θα παραχθεί θα είναι ασφαλές άρα και κατάλληλο για τον καταναλωτή. Επίσης για να παραχθεί ένα ασφαλές τρόφιμο θα πρέπει η επιχείρηση να ακολουθήσει πιστά κάποια συγκεκριμένα βήματα. Αυτά τα βήματα καθορίζει η ΟΒΠ. Η ΟΒΠ επιβάλει στη μονάδα επεξεργασίας την ορθή λειτουργία της. Ποιο συγκεκριμένα έχει να κάνει με το προσωπικό, τοποθεσίας και σχεδιασμός της βιομηχανικής εγκατάστασης συσκευές μηχανήματα παραγωγής γενικής υγιεινής, καθαρισμός, απολύμανση επιλογή πρώτων υλών, διεργασίες παραγωγής υλικά συσκευασίας, συστήματα έλεγχου ποιότητας, εσωτερικές επιθεωρήσεις και καταγραφή. Η σωστή λειτουργία όλων αυτών των διαδικασιών έχει σαν στόχο την προφύλαξη της υγείας των καταναλωτών, την παραγωγή ενός ομοιόμορφου προϊόντος καθορισμένης ποιότητας και την προστασία των εργαζομένων που εργάζονται σε μια τέτοια μονάδα. Πιο απλά θα μπορούσαμε να πούμε πως η υγιεινή και η καθαριότητα σε μια μονάδα επεξεργασίας τροφίμων με τη βοήθεια της ΟΒΠ είναι το κλειδί για μια επιτυχημένη επιχείρηση που θα παράγει ασφαλείς τρόφιμα για τον καταναλωτή.

Thesis
NonPeerReviewed

Υγεία και υγιεινή
Τρόφιμα - Μέτρα ασφαλείας

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.