Λίμνη Κερκίνη: αγροτουρισμός και οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Λίμνη Κερκίνη: αγροτουρισμός και οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής

Δημητρακάκη, Ιωάννα

Η παρούσα εργασία, χρησιμοποιεί σαν υπόβαθρο την γεωγραφική περιοχή του Νομός Σερρών και επιχειρεί να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα όπως το πώς μπορεί να συμβάλλει η Λίμνη Κερκίνη στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, με ποιο τρόπο και σε ποιο βαθμό, προχωρώντας παράλληλα σε μία εκτεταμένη καταγραφή των οικονομικών δεδομένων της περιοχής, της σημερινής τουριστικής δραστηριότητας στην περιοχή, και των υφιστάμενων τουριστικών υποδομών . Σημειώνεται ότι η πολιτική για τον τουρισμό είναι άμεσα συνυφασμένη με μια πολιτική για βιώσιμη ανάπτυξη που έχει και χωρική διάσταση και συμβάλλει στην περιφερειακή ανάπτυξη και σε άμβλυνση των περιφερειακών ανισοτήτων. Η λíμνη Κερκíνη, εìναι μíα τεχνητή λíμνη που σχηματίζεται από τα νερά του ποταμού Στρυμόνα και βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Σερρών κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Εíναι ένας από τους 11 ελληνικούς υγροβιότοπους και μíα από τις 113 σημαντικές περιοχές για τα πουλιά της Ελλάδας και περιοχή ειδικής προστασίας.

Thesis
NonPeerReviewed

Αγροτουρισμός
Λίμνες - Ελλάδα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.