Η παρουσίαση των εξελίξεων στην Συρία από τα διεθνή μέσα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2015 (EL)
Η παρουσίαση των εξελίξεων στην Συρία από τα διεθνή μέσα

Χρυσοπούλου, Ευγενία
Θραψανιώτη, Μαρία

Ο σκοπός της παρούσας εργασίας είναι διερεύνηση της παρουσίασης των εξελίξεων στην Συρία από τα Διεθνή Μέσα. Η έρευνα ολοκληρώθηκε κατά την ανάλυση των άρθρων που συλλέχθηκαν με ημερομηνίες δημοσίευσης από την 1η Ιανουαρίου έως την 28 Φεβρουαρίου 2014. Ουσιαστικά, η έρευνα περιορίζεται στην μελέτη των άρθρων που δημοσιευτήκαν στις επίσημες ιστοσελίδες των τεσσάρων διεθνή τηλεοπτικών καναλιών : το BBC , το CNN, το Aljazeera και το Deutsche Welle . Επιπλέον, στη παρούσα πτυχιακή γίνεται μια μελέτη γύρω από την έννοια της επικοινωνίας με στόχο μετέπειτα τον ορισμό και την κατανόηση της μαζικής επικοινωνίας. Παράλληλα, παρατίθεται αναλυτικές πληροφορίες για τον όρο Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) , για την έννοια της είδησης και γίνονται κάποιες αναφορές στο ΜΜΕ και πως αυτά μεταδίδουνε γεγονότα σε περιόδους πολέμου ή διαμάχης. Τέλος, παρουσιάζεται μια σειρά θεωριών που αφορούν το Διαδίκτυο ως μέσο επικοινωνίας και τον ρόλο του κατά την μετάδοση των γεγονότων. Τα βασικά συμπεράσματα της παρούσας έρευνας είναι το αποτέλεσμα όλων των ανωτέρων. Για την ακρίβεια αποδεικνύεται ότι ένα μεγάλο ποσοστό των δημοσιευμένων άρθρων που μελετήθηκα αναφέρονται στην Σύρια ως κεντρικό θέμα , ενώ παρατηρείται η διαφορετική προσέγγιση του ιδίου θέματος από το εκάστοτε ειδησεογραφικό κανάλι.

Thesis
NonPeerReviewed

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - Πολιτικές απόψεις
Επικοινωνία
Διαδίκτυο (Internet)

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2015-05


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.