Διαδίκτυο και πολιτική:η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2015 (EL)
Διαδίκτυο και πολιτική:η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου

Δελιτζάκη, Θεοπίστη
Μπαρμπαρήγου, Μαρία-Εμμανουέλα

Η συνεχώς αυξανόμενη χρήση των νέων τεχνολογιών συνέβαλε στην πολιτική επικοινωνία, δημιουργώντας μια εποχή ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Ο δημόσιος τομέας αλλάζει με την εμπλοκή των πολιτών και παρέχει ανοιχτή πρόσβαση στις δημόσιες πληροφορίες. Μέσω των κοινωνικών δικτύων έχει επιτευχθεί η διαδραστικότητα στην επικοινωνία των πολιτών, γι αυτό και τα τελευταία χρόνια έχουν εμφανίσει σημαντική εξάπλωση στο διαδίκτυο. Αυτό οδήγησε στην παρουσία των πολιτικών κομμάτων στο ίντερνετ μέσω των κοινωνικών δικτύων και των ιστοσελίδων, με σκοπό την προσέλκυση ψηφοφόρων. Επομένως το διαδίκτυο οδεύει να γίνει το κυρίαρχο μέσο στην πολιτική σκηνή. Η σημασία της παρούσας εργασίας είναι, εξετάζοντας τα προφίλ των πολιτικών προσώπων στα κοινωνικά δίκτυα, να δώσει απαντήσεις σχετικά με τη χρήση του διαδικτύου ως μέσο επικοινωνίας στην πολιτική ζωή της Ελλάδας.

Thesis
NonPeerReviewed

Πολιτική επικοινωνία - Ελλάδα
Κοινωνικά δίκτυα
Ψηφιακή επικοινωνία
Διαδίκτυο (Internet)

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2015-11


cc_by_nc_sa*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.