Παραγωγή – τυποποίηση φασολιών και οργάνωση του αγροτικού συνεταιρισμού ο Πελεκάνος Λαιμού – Πρέσπα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Παραγωγή – τυποποίηση φασολιών και οργάνωση του αγροτικού συνεταιρισμού ο Πελεκάνος Λαιμού – Πρέσπα

Δημοπούλου, Όλγα

Η ακριτική περιοχή των Πρεσπών έχει εκ φύσεως φυσικά μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα που γεννούν την ανάγκη για ειδικά πρότυπα διαχείρισης τόσο σε κοινωνικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Αξιοποίησε με επιτυχία τα φυσικά της πλεονεκτήματα μέσα στο κοινωνικό και οικονομικό πλαίσιο κάθε εποχής και ανέπτυξε τα δικά της διαχειριστικά πρότυπα με σκοπό να ξεπεράσει τα εμπόδια που προκύπτουν από την απομόνωση. Σήμερα η Πρέσπα οφείλει να αναπτύξει δραστηριότητες μέσα από την ίδια θεώρηση, τόσο στον πρωτογενή όσο και στον τριτογενή τομέα, έτσι ώστε να αντιμετωπίσει τις εκάστοτε οικονομικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις. Σήμερα στην περιοχή αυτή του νομού Φλώρινας συνεχίζει ο πρωτογενής τομέας να είναι σημαντικός ως προς την απασχόληση και το εισόδημα των κατοίκων. Η εργασία αυτή πραγματεύεται την λειτουργία, την πολιτική και την οργάνωση των τμημάτων του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φασολοπαραγωγών «Ο ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ» Λαιμού Πρεσπών, καθώς και την παραγωγή – τυποποίηση των φασολιών. Θα γίνουν αναφορές στους εχθρούς και τις ασθένειες των φασολιών και στα πρότυπα ασφάλειας και ποιότητας των προϊόντων που έχει καθιερώσει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός.

Thesis
NonPeerReviewed

Φασόλια
Συνεταιρισμοί
Τυποποίηση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.