Δημιουργία πολυμεσικής εφαρμογής για την προβολή του Δήμου Βέροιας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2016 (EL)
Δημιουργία πολυμεσικής εφαρμογής για την προβολή του Δήμου Βέροιας

Γκόλια, Γεωργία

Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η δημιουργία πολυμεσικής εφαρμογής για την προβολή του Δήμου Βεροίας, και η ανάδειξη της πολιτιστικής της κληρονομιάς, μέσα από την προβολή ενός μεγάλου όγκου πληροφοριών, ο οποίος συνδυάζει κείμενο, βίντεο, ήχο, και εικόνες από την περιοχή. Με αυτόν τον τρόπο οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να μάθουν πληροφορίες σχετικά με την πόλη, την ιστορία και τα αξιοθέατα της προτού ή εφόσον την επισκεφτούν. Τα πολυμέσα αποτελούν μια από τις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες τεχνολογίες στον τομέα της πληροφορικής, καθώς ο συνδυασμός των πολλαπλών μέσων που χρησιμοποιούν δηλαδή κείμενου, ήχου, βίντεο και φωτογραφικού υλικού, το κατέστησαν ένα πολύ ισχυρό μέσο στην παρουσίαση πληροφοριών. Τα τελευταία χρόνια οι πολυμεσικές εφαρμογές έχουν κατακλύσει πολλούς τομείς με κύριο κλάδο αυτό του τουρισμού. Δημοτικές ενότητες, οργανισμοί και επιχειρήσεις έσπευσαν να το υιοθετήσουν, προκειμένου να καταφέρουν να προβληθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χρησιμοποιώντας τα πιο σύγχρονα μέσα, καθώς προσφέρουν πολλές δυνατότητες στην τουριστική προβολή μιας περιοχής και την άμεση παροχή πληροφοριών σε δυνητικούς επισκέπτες με τον πιο ευχάριστο τρόπο. Για την υλοποίηση της εργασίας αρχικά προσδιορίστηκαν οι θεματικές ενότητες που θα περιέχει και ακολούθως συγκεντρώθηκε, οργανώθηκε και ταξινομήθηκε το πολυμεσικό υλικό και σχεδιάστηκε ο τρόπος πλοήγησης της εφαρμογής. Η ανάπτυξη της εφαρμογής έγινε με την χρήση σύγχρονων προγραμματιστικών εργαλείων, όπου δόθηκε σημαντική προσπάθεια για την δημιουργία ενός καλαίσθητου αποτελέσματος.

Thesis
NonPeerReviewed

Πληροφορική - Τεχνολογία
Πολιτιστική κληρονομιά
Πολιτισμός
Ιστοσελίδες - Σχεδίαση
Τοπική αυτοδιοίκηση
Διαδίκτυο (Internet)
Τουριστικό μάρκετινγκ

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2016-05


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.