This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia   

Repository :
@naktisis   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Παραγωγή χυμού ροδάκινου

Εμμανουηλίδου, Μαρία

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2009

2009


Το θέμα αυτής της πτυχιακής εργασίας είναι η Παραγωγή Χυμού Ροδάκινου. Σκοπός της είναι να δείξει τα στάδια και τη διαδικασία με τα οποία το ροδάκινο κατεργάζεται, για να καταλήξει, στη συνέχεια, σαν χυμός στα ποτήρια μας. Ο χυμός ροδάκινο είναι ένα φυσικό, εύγευστο, δροσιστικό και ευχάριστο προϊόν που παράγεται με τη σύνθλιψη ώριμων καρπών. Για την παραγωγή του, χρησιμοποιούνται εκπύρηνα ή συμπύρηνα ροδάκινα, που έχουν υποστεί μεταποίηση και κατεργασία. Τα συστατικά του χυμού ροδάκινου, εκτός από την υπέροχη γεύση που του δίνουν, είναι πλούσια σε βιταμίνες, ένζυμα και ιχνοστοιχεία, που ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού. Τα στάδια παραγωγής του χυμού είναι τα εξής: επιλογή της πρώτης ύλης, πλύσιμο και εκπυρήνωση, διαλογή και αποφλοίωση, εκχύμωση και, τέλος, προσθήκη ζάχαρης. Στη συνέχεια, η συντήρηση του χυμού ροδάκινου γίνεται με διάφορες μεθόδους (παστερίωση, συμπύκνωση, κατάψυξη και προσθήκη χημικών ουσιών), που του επιτρέπουν να μην χάσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του, τα οποία τον κάνουν ελκυστικό για το καταναλωτικό κοινό. Τα υλικά συσκευασίας που χρησιμοποιούνται για την τυποποίηση του χυμού είναι μεταλλικοί περιέκτες, πλαστικά δοχεία και χάρτινες συσκευασίες από πολύφυλλες μεμβράνες.

Τ > Τυποποίηση
Χ > Χυμοί φρούτων
Ρ > Ροδακινιά

Χυμοί φρούτων
Τυποποίηση
Ροδακινιά

Greek

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)