Παραγωγή χυμού ροδάκινου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Παραγωγή χυμού ροδάκινου

Εμμανουηλίδου, Μαρία

Το θέμα αυτής της πτυχιακής εργασίας είναι η Παραγωγή Χυμού Ροδάκινου. Σκοπός της είναι να δείξει τα στάδια και τη διαδικασία με τα οποία το ροδάκινο κατεργάζεται, για να καταλήξει, στη συνέχεια, σαν χυμός στα ποτήρια μας. Ο χυμός ροδάκινο είναι ένα φυσικό, εύγευστο, δροσιστικό και ευχάριστο προϊόν που παράγεται με τη σύνθλιψη ώριμων καρπών. Για την παραγωγή του, χρησιμοποιούνται εκπύρηνα ή συμπύρηνα ροδάκινα, που έχουν υποστεί μεταποίηση και κατεργασία. Τα συστατικά του χυμού ροδάκινου, εκτός από την υπέροχη γεύση που του δίνουν, είναι πλούσια σε βιταμίνες, ένζυμα και ιχνοστοιχεία, που ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού. Τα στάδια παραγωγής του χυμού είναι τα εξής: επιλογή της πρώτης ύλης, πλύσιμο και εκπυρήνωση, διαλογή και αποφλοίωση, εκχύμωση και, τέλος, προσθήκη ζάχαρης. Στη συνέχεια, η συντήρηση του χυμού ροδάκινου γίνεται με διάφορες μεθόδους (παστερίωση, συμπύκνωση, κατάψυξη και προσθήκη χημικών ουσιών), που του επιτρέπουν να μην χάσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του, τα οποία τον κάνουν ελκυστικό για το καταναλωτικό κοινό. Τα υλικά συσκευασίας που χρησιμοποιούνται για την τυποποίηση του χυμού είναι μεταλλικοί περιέκτες, πλαστικά δοχεία και χάρτινες συσκευασίες από πολύφυλλες μεμβράνες.

Thesis
NonPeerReviewed

Χυμοί φρούτων
Τυποποίηση
Ροδακινιά

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.