Προεδρικές εκλογές των Η.Π.Α.. Ανάλυση της προεκλογικής εκστρατείας των υποψηφίων (2012)

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2016 (EL)
Προεδρικές εκλογές των Η.Π.Α.. Ανάλυση της προεκλογικής εκστρατείας των υποψηφίων (2012)

Μπλιουκά, Μαριάνα

Στην παρούσα εργασία περιγράφεται και αναλύεται η εκλογική διαδικασία στις Η.Π.Α. κατά την διάρκεια του 2012. Στην συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση, υποψήφιοι είναι ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Μιτ Ρόμνεϋ. Αναλύεται λεπτομερώς η προεκλογική τους εκστρατεία, στην οποία τον βασικό ρόλο έπαιξαν τα κοινωνικά δίκτυα. Μεγάλο μέρος του συγγράμματος αφιερώνεται στα κοινωνικά δίκτυα, τον τρόπο που λειτουργούν, πώς χρησιμοποιούνται, ποιοί συμμετέχουν και κυρίως πώς χρησιμοποιήθηκαν ως εργαλείο της προεκλογικής εκστρατείας των δύο υποψηφίων. Επίσης έχουν μελετηθεί οι προεκλογικές δηλώσεις των υποψηφίων και ό,τι έχει δημοσιευθεί στα ΜΜΕ εκείνης της περιόδου. Τέλος, τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν με ποιον τρόπο και σε τι βαθμό χρησιμοποιήθηκαν τα κοινωνικά δίκτυα στην προεκλογική εκστρατεία των δύο υποψηφίων και πως αυτό οδήγησε στην νίκη των εκλογών τον Μπαράκ Ομπάμα.

Thesis
NonPeerReviewed

Κοινωνικά δίκτυα
Ψηφιακή επικοινωνία
Πολιτική

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2016-03


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.