Οικονομικές και οικολογικές μέθοδοι λειτουργίας logistics επιχειρήσεων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2015 (EL)
Οικονομικές και οικολογικές μέθοδοι λειτουργίας logistics επιχειρήσεων

Ντάφλος, Τριαντάφυλλος Α.

Αναλύεται η έννοια της εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics) και εξετάζονται τρεις χαρακτηριστικές επιχειρηματικές δραστηριότητες διαφορετικού κλάδου. Συγκεκριμένα, με την εταιρεία DB Schenker αναδεικνύεται η σπουδαιότητα του 3PL και του κατάλληλου λογισμικού για μια αποτελεσματική διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας και διαφαίνεται η μεγάλη πρόοδος που σημειώθηκε στον τομέα των Logistcics. Με την εταιρεία Triumph International τονίζεται η σπουδαιότητα της καινοτομίας στον τομέα των Logistics και κυρίως στο κομμάτι της αποθήκευσης και το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα, που αποτελεί πρωτοτυπία, καινοτομία και παράδειγμα προς μίμηση από τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, είναι τα “Σιλό”, δηλαδή η εγκατάσταση τριών διαφορετικών συστημάτων αποθήκευσης στον ίδιο χώρο και κτίριο. Τέλος, η τρίτη μελέτη περίπτωσης αναδεικνύει την επιτυχία της NOVA Chemicals, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των πετροχημικών και έχει οικονομικές συναλλαγές σε ολόκληρη την υφήλιο. Η εταιρεία NOVA Chemicals είναι κυρίαρχη επιχείρηση στον κλάδο όπου δραστηριοποιείται, ένας κλάδος αρκετά ιδιαίτερος και πολύπλοκος. Ωστόσο, η συγκεκριμένη επιχείρηση κατάφερε να διακριθεί ακολουθώντας μια επιθετική στρατηγική ανάπτυξης και έναν δυναμικό στρατηγικό σχεδιασμό.

Thesis
NonPeerReviewed

Εφοδιαστική αλυσίδα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2015


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.