Τα αλλεργιογόνα συστατικά στα τρόφιμα

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share




2009 (EN)
Τα αλλεργιογόνα συστατικά στα τρόφιμα

Ζέρβου, Νίκη

Στην παρούσα εργασία παρουσιάζονται τα αλλεργιογόνα συστατικά που υπάρχουν στα τρόφιμα, οι μέθοδοι ανίχνευσής τους, καθώς και τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την επισήμανση των συστατικών αυτών. Όπως είναι γνωστό, τα τρόφιμα όταν αλλοιωθούν προκαλούν βλάβες στον άνθρωπο, είναι δηλαδή τοξικά. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που τρόφιμα αν και δεν είναι τοξικά προκαλούν βλάβες, τις αλλεργίες. Ένας από τους λόγους που ευνοούν την κατάσταση αυτή, είναι ότι στην εποχή μας τα φυσικά γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, παραχωρούν τη θέση τους σε συσκευασμένα προϊόντα, εμπλουτισμένα με χημικές ουσίες (πρόσθετα), όπως συντηρητικά, χρωστικές, αρωματικές ουσίες, αντιβιοτικά, ορμόνες κλπ.

Thesis
NonPeerReviewed

Τρόφιμα - Ανάλυση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)