Τα αλλεργιογόνα συστατικά στα τρόφιμα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Τα αλλεργιογόνα συστατικά στα τρόφιμα

Ζέρβου, Νίκη

Στην παρούσα εργασία παρουσιάζονται τα αλλεργιογόνα συστατικά που υπάρχουν στα τρόφιμα, οι μέθοδοι ανίχνευσής τους, καθώς και τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την επισήμανση των συστατικών αυτών. Όπως είναι γνωστό, τα τρόφιμα όταν αλλοιωθούν προκαλούν βλάβες στον άνθρωπο, είναι δηλαδή τοξικά. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που τρόφιμα αν και δεν είναι τοξικά προκαλούν βλάβες, τις αλλεργίες. Ένας από τους λόγους που ευνοούν την κατάσταση αυτή, είναι ότι στην εποχή μας τα φυσικά γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, παραχωρούν τη θέση τους σε συσκευασμένα προϊόντα, εμπλουτισμένα με χημικές ουσίες (πρόσθετα), όπως συντηρητικά, χρωστικές, αρωματικές ουσίες, αντιβιοτικά, ορμόνες κλπ.

Thesis
NonPeerReviewed

Τρόφιμα - Ανάλυση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.