Η τηλεπικοινωνιακή αγορά στη Ν.Α Ευρώπη και οι στρατηγικές συμμαχίες οικονομικής συνεργασίας των ελληνικών επιχειρήσεων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2001 (EL)
Η τηλεπικοινωνιακή αγορά στη Ν.Α Ευρώπη και οι στρατηγικές συμμαχίες οικονομικής συνεργασίας των ελληνικών επιχειρήσεων

Αναγνωστόπουλος, Χρήστος

Στην εργασία αυτή, αναλύεται η διεθνής τηλεπικοινωνιακή αγορά, της Ν.Α Ευρώπης καθώς και οι δραστηριότητες των ελληνικών τηλεπικοινωνιακών επιχειρήσεων. Αρχίζοντας από το 1989 - 90, συντελούνται ριζικές αλλαγές στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική δομή των χωρών της Ν.Α Ευρώπης και στον εξωτερικό προσανατολισμό τους. Αυτές οι αλλαγές εξετάζονται από τη σκοπιά των νέων επιχειρηματικών ευκαιριών και των στρατηγικών συμμαχιών που δημιουργούνται, ύστερα από το άνοιγμα των αγορών αυτών. Τα τελευταία χρόνια συναντάμε μια έντονη δραστηριότητα των ευρωπαϊκών τηλεπικοινωνιακών οίκων σε βαθμό μάλιστα που να επηρεάζει και την κατάσταση στα χρηματιστήρια. Τα γεγονότα αυτά, καθιστούν αναγκαία την αναφορά στην ανταγωνιστικότητα και στην απελευθέρωση της διεθνούς τηλεπικοινωνιακής αγοράς. Για την αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων, οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών συγχωνεύονται μεταξύ τους ώστε να είναι πιο ανταγωνιστικές. Η Ελλάδα φυσικά δεν θα μπορούσε να είναι αμέτοχη από την νέα αυτή εξέλιξη. Σημαντικές είναι οι δραστηριότητες των ελληνικών τηλεπικοινωνιακών επιχειρήσεων τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Οι εξαγωγές των τηλεπικοινωνιακών προϊόντων σημείωσαν πολύ μεγάλη αύξηση τα τελευταία χρόνια, σε αντίθεση με αλλά παραδοσιακά προϊόντα. Βέβαια οι δραστηριότητες των ελληνικών επιχειρήσεων δεν σταματάνε εδώ καθώς οι ελλείψεις σε υποδομές στην Ν.Α Ευρώπη είναι πολλές, οι ελληνικές εταιρείες συγχωνεύονται μεταξύ τους ή αναζητάνε ξένο επενδυτή ώστε να είναι πιο ανταγωνιστικές σε διαγωνισμούς ανάληψης τηλεπικοινωνιακών έργων.

Thesis
NonPeerReviewed

Διεθνές εμπόριο
Τηλεπικοινωνία
Εξαγωγικές επιχειρήσεις - Ελλάδα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2001


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.