Εφαρμογή του συστήματος HACCP στην βιομηχανική παραγωγή παγωτού

RDF 

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την καρτέλα τεκμηρίου
μέσα από τον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα *
κοινοποιήστε το τεκμήριο



Σημασιολογικός εμπλουτισμός/ομογενοποίηση από το EKT

2016 (EL)
Εφαρμογή του συστήματος HACCP στην βιομηχανική παραγωγή παγωτού

Λέσσης, Ναπολέων

Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η μελέτη της εφαρμογής του συστήματος HACCP στη βιομηχανική παραγωγή παγωτού. Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε επίσκεψη σε μεγάλη εταιρεία παραγωγής και διακίνησης παγωτών που έχει έδρα την Αθήνα. Αρχικά παραθέτονται οι λόγοι αναγκαιότητας του συστήματος HACCP και γενικά στοιχεία που αφορούν στο HACCP. Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στην κατανάλωση και παραγωγή παγωτού ανά τους αιώνες. Παρουσιάζονται τα στάδια παραγωγής του, στοιχεία για την μικροβιολογία του παγωτού καθώς και μέθοδοι οργανοληπτικών και μικροβιολογικών αναλύσεων του τελικού προϊόντος. Ακολουθεί εκτενής ανάλυση στα στάδια ανάπτυξης του συστήματος HACCP. Τέλος συμπεραίνεται η αποτελεσματικότητα και τα οφέλη της εφαρμογής του συστήματος HACCP, όχι μόνο στην παραγωγή παγωτού αλλά και σε όλο το εύρος λοιπόν παραγόμενων τροφίμων

Thesis
NonPeerReviewed

Βιομηχανία και εμπόριο τροφίμων - Ποιοτικός έλεγχος

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2016


cc_by_nc_nd



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.