Εφαρμογή του συστήματος HACCP στην βιομηχανική παραγωγή παγωτού

This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia   

Repository :
@naktisis   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Εφαρμογή του συστήματος HACCP στην βιομηχανική παραγωγή παγωτού

Λέσσης, Ναπολέων

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2016

2016


Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η μελέτη της εφαρμογής του συστήματος HACCP στη βιομηχανική παραγωγή παγωτού. Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε επίσκεψη σε μεγάλη εταιρεία παραγωγής και διακίνησης παγωτών που έχει έδρα την Αθήνα. Αρχικά παραθέτονται οι λόγοι αναγκαιότητας του συστήματος HACCP και γενικά στοιχεία που αφορούν στο HACCP. Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στην κατανάλωση και παραγωγή παγωτού ανά τους αιώνες. Παρουσιάζονται τα στάδια παραγωγής του, στοιχεία για την μικροβιολογία του παγωτού καθώς και μέθοδοι οργανοληπτικών και μικροβιολογικών αναλύσεων του τελικού προϊόντος. Ακολουθεί εκτενής ανάλυση στα στάδια ανάπτυξης του συστήματος HACCP. Τέλος συμπεραίνεται η αποτελεσματικότητα και τα οφέλη της εφαρμογής του συστήματος HACCP, όχι μόνο στην παραγωγή παγωτού αλλά και σε όλο το εύρος λοιπόν παραγόμενων τροφίμων

Β > Βιομηχανία και εμπόριο τροφίμων - Ποιοτικός έλεγχος

Βιομηχανία και εμπόριο τροφίμων - Ποιοτικός έλεγχος

Greek

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)