Εφαρμογή του συστήματος HACCP στην βιομηχανική παραγωγή παγωτού

RDF 

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share



Semantic enrichment/homogenization by EKT

2016 (EN)
Εφαρμογή του συστήματος HACCP στην βιομηχανική παραγωγή παγωτού

Λέσσης, Ναπολέων

Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η μελέτη της εφαρμογής του συστήματος HACCP στη βιομηχανική παραγωγή παγωτού. Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε επίσκεψη σε μεγάλη εταιρεία παραγωγής και διακίνησης παγωτών που έχει έδρα την Αθήνα. Αρχικά παραθέτονται οι λόγοι αναγκαιότητας του συστήματος HACCP και γενικά στοιχεία που αφορούν στο HACCP. Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στην κατανάλωση και παραγωγή παγωτού ανά τους αιώνες. Παρουσιάζονται τα στάδια παραγωγής του, στοιχεία για την μικροβιολογία του παγωτού καθώς και μέθοδοι οργανοληπτικών και μικροβιολογικών αναλύσεων του τελικού προϊόντος. Ακολουθεί εκτενής ανάλυση στα στάδια ανάπτυξης του συστήματος HACCP. Τέλος συμπεραίνεται η αποτελεσματικότητα και τα οφέλη της εφαρμογής του συστήματος HACCP, όχι μόνο στην παραγωγή παγωτού αλλά και σε όλο το εύρος λοιπόν παραγόμενων τροφίμων

Thesis
NonPeerReviewed

Βιομηχανία και εμπόριο τροφίμων - Ποιοτικός έλεγχος

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2016


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)