Ποιοτικός έλεγχος δειγμάτων Ελαιόλαδου από την περιοχή της Χαλκιδικής

This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia   

Repository :
@naktisis   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Ποιοτικός έλεγχος δειγμάτων Ελαιόλαδου από την περιοχή της Χαλκιδικής

Ευαγγελινού, Αντιγόνη

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2016

2016


Σκοπός της παρούσας ερευνητικής πτυχιακής εργασίας είναι να γίνει έλεγχος ποιοτικών χαρακτηριστικών δειγμάτων ελαιόλαδου που παράγονται στην περιοχή της Χαλκιδικής. Ελέγχθηκαν η οξύτητα, τα υπεροξείδια και οι σταθερές Κ232 και Κ270 των δειγμάτων. Αρχικά δίνεται μια περιγραφή των ποικιλιών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του ελαιόλαδου, αναφέρονται τα χαρακτηριστικά του κλάδου της ελαιουργίας στην περιοχή μελέτης, ενώ τέλος γίνεται και μια γενική παρουσίαση του ποιοτικού ελέγχου στα τρόφιμα. Επιπλέον, γίνεται παρουσίαση των ποιοτικών χαρακτηριστικών κάθε κατηγορίας ελαιόλαδου, και παρουσιάζονται τα αποτελέσματα του προσδιορισμού της Οξύτητας, των υπεροξειδίων και των συντελεστών απορρόφησης Κ232 και Κ270, των 11 δειγμάτων για το 2013 και των 6 για το 2014

Ε > Ελαιόλαδο
Ε > Ελιά - Ελλάδα

Ελιά - Ελλάδα
Ελαιόλαδο

Greek

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)