Οικονομική ανάπτυξη Νομού Κοζάνης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Οικονομική ανάπτυξη Νομού Κοζάνης

Ιωαννίδης, Τηλέμαχος

Η πτυχιακή διατριβή περιλαμβάνει μια σύντομη παρουσίαση του νομού Κοζάνης σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας και των υποδομών. Αρχικά αναφέρεται σε μερικά δημογραφικά στοιχεία, στην απασχόληση και στην ανεργία του νομού Κοζάνης. Πιο συγκεκριμένα ασχολείται με την οικονομική δραστηριότητα του νομού, με έργα που υλοποιούνται στον πρωτογενή τομέα, όπως, αρδευτικά έργα, έργα στον τομέα των δασών, στον κλάδο της Φυτικής και Ζωικής παραγωγής. Στη συνέχεια εξετάζει το δευτερογενή τομέα που περιλαμβάνει, τις οικονομικές υποδομές στήριξης των επιχειρήσεων. Γίνεται αναλυτική αναφορά στην εξόρυξη και στα ορυχεία του Ν. Κοζάνης, στις κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις από στη δραστηριότητα των ορυχείων. Εξετάζει επίσης την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη ως αίτιο ανάπτυξης εξωτερικών οικονομιών και την οικονομική και κοινωνική συνεισφορά της ΔΕΗ στην περιοχή. Η εργασία αναφέρεται στη συνέχεια στα έργα κοινωνικής πολιτικής, όπως το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδος, το ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας, στον τομέα υποδομών εκπαίδευσης, στον τουρισμό, στο εμπόριο και στις υπηρεσίες που παρέχονται στον πολίτη.

Thesis
NonPeerReviewed

Οικονομική ανάπτυξη - Ελλάδα
Επιχειρήσεις - Οικονομία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.