Η παστερίωση του αγελαδινού γάλακτος

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share




2011 (EN)
Η παστερίωση του αγελαδινού γάλακτος

Ζαχαρία, Εύη

Παστερίωση του γάλακτος είναι ο θερμικός αφανισμός του συνόλου περίπου της εν αυτό μικροχλωρίδας και κυρίως των παθογόνων σχιζομυκήτων, βακτηριδίων και πρωτοζώων με την κατά τον δυνατόν ελάχιστη αλλοίωση της σύστασης και της φυσικοχημικής υφής των βιοχημικών συστατικών του γάλακτος. Η αντοχή, την οποία παρουσιάζουν οι διάφοροι μικροοργανισμοί διαφέρει , η δράση της θερμοκρασίας όπως ειπώθηκε , είναι στενά συνδεδεμένη με τον χρόνο δράσης αυτής. Η διαδικασία ονομάστηκε έτσι από τον δημιουργό της Γάλλο βιοχημικό Louis Pasteur.

Thesis
NonPeerReviewed

Γαλακτοκομία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2011


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)